Unutmayın kemik sularını hazırlarken kendi zevkinize uyan baharatları kullanabilir ve kendi damak tadınıza özel et suları hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta büyük soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 sap pırasa
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 2,5 litre su
- 1 kilo dana kemik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş karanfil
- 1 diş sarımsak
- 3 sap kereviz (yapraklarıyla birlikte)
Yapılışı:
- Kemikleri derin bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.
- Soğan, havuç, pırasa, soğan ve sarımsağı soyarak iri iri kesin ve doğrayın.
- Kaynayan kemiklerin köpüklerini alın daha sonra içine kalan tüm malzemeyi ilave ederek 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatın.
- Et suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük karton bardaklara veya istediğiniz kaplara koyarak bölüştürün
0 yorum:
Yorum Gönder