• Kısa Kısa

    23 Haziran 2015 Salı

    Evde etsuyu & Kemik suyu nasıl yapılır?


    Sebze ve et suları özel mutfaklarda ve profesyonel aşçılar tarafından sosları ve diğer yemeklerin hazırlanmasında kullanılmakta. Bu sular hem yemeklere lezzet vermekte hemde dağa doğal bir tat kazandırmakta.

    Unutmayın kemik sularını hazırlarken kendi zevkinize uyan baharatları kullanabilir ve kendi damak tadınıza özel et suları hazırlayabilirsiniz.

    Hazırladığınız et veya kemik sularını doncuruya silikon, plastik kalıplar yada kartok bardaklara koyarak koyabilirsiniz. Böylece elinizin altında her zaman nasıl hazırlandığını bilgiğiniz, doğal ve damak tadınıza uygun et suyu olacaktır.


    Malzemeler:
    • 1 diş sarımsak
    • 1 adet orta büyük soğan
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 sap pırasa
    • 1 tatlı kaşığı pirinç
    • 2,5 litre su
    • 1 kilo dana kemik
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 diş karanfil
    • 1 diş sarımsak
    • 3 sap kereviz (yapraklarıyla birlikte)

    Yapılışı:
    1. Kemikleri derin bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.
    2. Soğan, havuç, pırasa, soğan ve sarımsağı soyarak iri iri kesin ve doğrayın.
    3. Kaynayan kemiklerin köpüklerini alın daha sonra içine kalan tüm malzemeyi ilave ederek 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatın.
    4. Et suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük karton bardaklara veya istediğiniz kaplara koyarak bölüştürün


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Evde etsuyu & Kemik suyu nasıl yapılır? Rating: 5 Reviewed By: Onur
    Scroll to Top